How to: professionele foto’s maken

Hi!

Ik houd van fotograferen. Het helpt me bewust worden van hoe mooi dingen kunnen zijn. Een plant bijvoorbeeld, lijkt me op het eerste gezicht niet zo bijzonder, maar tijdens het fotograferen ontdek je patronen op het blad, en kleine waterdruppeltjes die heel mooi weerspiegelen dankzij het zonlicht. Je verwacht het misschien niet, maar deze foto’s maak ik gewoon met mijn mobiel. Dat vind ik veel makkelijker, omdat je dat veel sneller kan plaatsen op social media.

Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je met jouw mobiel mooie foto’s kan maken. Hiervoor heb je niet de allerbeste telefoon met de allerbeste camera nodig, Het kan eigenlijk met elke smartphone.

  • Het enige wat je nodig hebt is de app VSCOcam. Het zijn namelijk de filters van deze app die je foto zo mooi maken. Deze app is gratis te krijgen met Apple en Android.
  • Als je een los voorwerp wil fotograferen, heb je een goede achtergrond nodig. Ik gebruik bijvoorbeeld wel eens een kledingstuk met een bepaalde print, die leg ik dan op de grond en zo fotografeer ik het voorwerp.
  • Zorg dat het zonlicht achter je is, en niet in beeld. De witte lichtvlekken die op je foto verschijnen zijn niet mooi, en moeilijk weg te krijgen. Daarbij worden de foto’s veel scherper met zonlicht aan de goede kant.
  •  Je kan nu gewoon beginnen met foto’s maken. Je foto’s hoeven nog niet perfect te zijn maar zorg wel dat ze zo mooi en zo scherp mogelijk zijn, zodat je er zo min mogelijk aan hoeft te doen.
  • Nu kun je aan de slag met VSCOcam. Begin met een mooie filter te kiezen en pas de foto helemaal naar jou wensen aan. Het is een kwestie van uitproberen. De filters die ik het mooist vind zijn F2, HB1, HB2 en T1.
                 BlurImage(19-8-2015 9-0-25).jpg 1                20150508_115353~2                     
Dit zijn wat foto’s die ik met VSCOcam heb bewerkt.
Veel plezier met jou nieuwe foto’s!
Advertenties

One comment

  1. Trends met Denise · april 14, 2016

    love it! ❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s